به گزارش سلام لردگان به نقل از خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا»، گروه آموزش متوسطه و اداره مشاوره تربيتي و تحصيلي آموزش و پرورش مازندران، 10 توصيه را براي داوطلبان مجاز به انتخاب رشته کنکور سراسري 92 ارائه کرده است:
1-مراقب اشتباهات خود باشيد: توجه کنيد که انتخاب امروز شما، شغل و درآمد و قسمتي از آينده شما را تعيين ميکند، بنابراين بايد مراقب اشتباهات خودتان باشيد چرا که گاهي برخي اشتباهات قابل جبران نيست؛ دقت کنيد که عجولانه، احساسي و از روي اجبار انتخاب رشته نکنيد؛ حتما ميدانيد بيشترين افت تحصيلي را دانشجوياني داشتهاند که رشته دانشگاهيشان را بر اساس اجبار و از روي احساس انتخاب کردهاند.
2-به انتخاب خود آگاه باشيد: شما بايد از قبل با برخي اطلاعات و جزئيات کارنامه خود آشنا باشيد؛ اگر بدون آگاهي وارد انتخاب رشته شويد موفق نخواهيد بود؛ اين وظيفه داوطلب است که نسبت به رشتههاي مختلف و شرايط انتخاب واحد اطلاع کسب کند، بنابراين با استفاده از سايت سنجش و ديگر پايگاههاي اطلاع رساني معتبر در حوزه کنکور ميتوانيد نسبت به رشتههايي که ميخواهيد انتخاب کنيد و جزئيات انتخاب رشته آگاه شويد؛ در اين زمينه توجه کنيد که حتما اطلاعيههاي سازمان سنجش را رصد کنيد تا از اصلاحيههايي که در دفترچه انتخاب رشته انجام ميشود، مطلع شويد.
3-مراقب مراکز غيرمعتبر انتخاب رشته باشيد: مطمئن شويد پايگاهها و مراکزي که براي انتخاب رشته و مشاوره انتخاب ميکنيد معتبر است؛ متأسفانه اين روزها مراکز مشاوره انتخاب رشته مثل قارچ رشد ميکند و زياد ميشود و افرادي در آن به ارائه مشاوره ميپردازند که حتي متخصص هم نيستند؛ بنابراين سعي کنيد به مشاوران آموزش و پرورش و يا مراکز معتبر مشاوره انتخاب رشته مراجعه کنيد.
4-مشورت کنيد: توصيه ميکنيم که حتماً با افراد متخصص در اين زمينه مشورت کنيد؛ اين که بگوييد دوستانم کدام رشته را انتخاب کردهاند، من هم همان را انتخاب ميکنم، اشتباه است؛ تا ميتوانيد مشورت کنيد به خصوص با اعضاي خانواده، چون اگر خانوادهها پشتيبان فرزندشان باشند، آنها در ادامه تحصيل شان موفقيت بيشتري خواهند داشت.
5-از تمام ظرفيتها استفاده کنيد: برخيها اشتباه ميکنند و ميگويند ما فقط رشته پزشکي ميخواهيم و فقط کد رشتههاي پزشکي را انتخاب و خود را از بقيه انتخابها محروم ميکنند؛ سازمان سنجش اجازه انتخاب 150 کد رشته را به داوطلبان داده است که بايد از تمام اين ظرفيت ها استفاده کرد و انتخابها را به 10، 20 و يا 30 رشته محدود نکرد؛ البته نکتهاي که در اين بين بايد مورد توجه شما قرار گيرد اين است که اگر رشتههاي روزانه را انتخاب کنيد و قبول شويد اما در آن رشته ثبتنام نکنيد، يک سال از شرکت در کنکور محروم ميشويد، بنابراين بايد دقت کنيد که رشتههاي روزانهاي که ميدانيد اگر قبول شويد، نميرويد را انتخاب نکنيد.
6-رشته هاي مورد علاقهتان را فراموش نکنيد: سعي کنيد در انتخابهايتان براي رشتههاي مورد علاقه و ايدهآل هم جايي بگذاريد؛ توصيه ميشود 20 درصد انتخابهاي اول را براي رشتههاي ايده آل و مورد علاقهتان بگذاريد؛ 60 تا 65 درصد را واقع گرايانه انتخاب کنيد که با توجه به تراز و مشاورهها ارائه ميشود و 15 يا 20 درصد انتخابهاي پاياني را هم براي رشتههايي بگذاريد که مطمئن هستيد در آنها قبول ميشويد.
7-اولويت بندي کنيد: اگر سازمان سنجش بر اساس نمره و تراز، شما را در انتخاب دوازدهم قبول کرد، افسوس انتخاب سيزدهمتان را نخوريد؛ يعني اگر قرار است افسوس آن کد انتخابي سيزدهم خود را بخوريد، آن را در انتخابهاي بالاتر قرار دهيد.
8-به جزئيات توجه کنيد: برخي رشتهها داراي جزئيات خاصي است که بايد با مراجعه به دفترچه انتخاب رشته از آن آگاه شويد، مثل رشتههاي نيمه متمرکز که شرايط ويژهاي دارد چرا که علاوه بر نمره عملي به انجام مصاحبه هم نياز دارد.
9-از دانشگاه فرهنگيان غافل نشويد: داوطلبان گرامي، از دانشگاه فرهنگيان غافل نشويد؛ اگر معلمي را دوست داريد، اين گزينه را انتخاب کنيد.
10-دانشگاههاي غيرانتفاعي: نکته آخر هم اين که دانشگاه هاي غيرانتفاعي را هم در انتخابتان جاي دهيد، اگر رتبهتان طوري است که در رشته مورد علاقهتان در دانشگاه روزانه قبول نميشويد اما در دانشگاههاي غير انتفاعي در همان رشته قبول خواهيد شد و شرايطش را نيز داريد، آن را انتخاب کنيد.
انتهاي پيام/